Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiders ervaren minder handelingsverlegenheid dankzij LifeWise

29 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

De methode LifeWise, ontwikkeld door Middin en Cordaan en bedoeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, blijkt ook positieve effecten op begeleiders te hebben. Zij ervaren meer zekerheid en vertrouwen in de begeleiding van deze jongeren.

De zorgaanbieders Middin en Cordaan wilden weten welke invloed LifeWise heeft bij begeleiders van (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Daarom kreeg Significant de opdracht dit te onderzoeken. Het bureau keek onder andere of de handelingsverlegenheid afnam. Significant concludeert: begeleiders zijn beter in staat om de doelgroep te helpen door de kennis en oplossingen van LifeWise.

Uit het onderzoek komt naar voren dat begeleiders door het gebruik van LifeWise dezelfde taal spreken. Ook willen ze meer leren en gebruiken ze de hulpmiddelen die LifeWise biedt. Ze merken dat ze ook moeilijke situaties het hoofd kunnen bieden. Ze merken verandering bij zichzelf, waardoor ze zich zekerder voelen, ook door de samenwerking onderling.  |

Lees eerdere artikelen van Klik over de Lifewise-methode en de ervaringen van cliënten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!