Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiders en cliënten maken liedjes over corona

22 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Een begeleider van een kleinschaligwonenproject in Ridderkerk heeft net als cliënten en personeel van Koraal regio Parkstad een videoclip gemaakt over het dagelijks leven in coronatijd.

Met ‘Zoveel Vragen’ laat Demy Mast, alias rapper Deems DMC, eigenlijk alle vragen over corona de revue passeren die hij de afgelopen weken van zijn cliënten bij Kleinschalig Wonen Ridderkerk van Stichting IJsselmonde-Oost heeft gehoord. Tegenover Rijnmond geeft Deems aan dat de frustratie bij de bewoners oploopt, nu dagbesteding en werk stil zijn komen te liggen. Dat geeft bijkomende problematiek. Een cliënt die normaal gesproken 60 uur per week naar sport kijkt, weet niet wat hij nu moet doen, want alle sporten liggen stil. “Hij geeft aan dat hij een sterke neiging heeft om naar de drank te grijpen.”

Voor het liedje Zoveel Vragen is Deems in de huid gekropen van iemand met een verstandelijke beperking. “Dit liedje is een samenvatting van de vragen die zich nu vaak voordoen.” De clip maakte hij samen met editor Robin Van Beijeren. Ook de cliënten figureren en zij zijn er enthousiast over.

De clip sluit af met #zorgvoorelkaar. Bekijk de videoclip van Deems of lees de tekst van Zoveel Vragen.

Even Gek
Ook cliënten en medewerkers van Koraal regio Parkstad maakten een lied met elkaar: Even Gek, naar aanleiding van hoe het nou is, zo zonder bezoek en niet naar je dagbesteding, school of werk kunnen. Een vrolijk liedje met een vrolijke clip, waarbij je kunt zien  dat de deelnemers veel plezier hebben gehad tijdens het opnemen.

Je vindt de clip van Koraal op YouTube.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!