Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleider maakt persoonlijke podcast over werken in de gehandicaptenzorg

30 november 2022 Door de redactie Geen reacties

Lisa van Doorn is persoonlijk woonbegeleider bij Frion in Zwolle en sinds kort heeft ze haar eigen podcast: Onbeperkt – de gehandicaptenzorg van dichtbij.

In een bericht op LinkedIn vertelt ze over de onmacht die ze voelt als een collega snikkend haar verhaal doet. De troostende woorden die Lisa spreekt halen niet veel uit. Ze voelt zich ongemakkelijk, moet ze nou een arm om die collega heen slaan? Lisa denkt aan Lien, een cliënt met het syndroom van Down. Die zou niet aarzelen, de collega een dikke zoen op de wang geven, haar heel stevig knuffelen en veiligheid bieden. Tot het allemaal niet meer zo zwaar zou voelen.

Lisa voelde zich op dat moment degene met een beperking, omdat zij niet in staat bleek om haar collega op een – in haar ogen – goede manier bij te staan. Ze praat over dit soort onderwerpen in de podcast Onbeperkt die ze opneemt bij Frion.

Er zijn inmiddels 3 afleveringen verschenen, die via Spotify te beluisteren zijn. In elke aflevering praat ze met zorgprofessionals en andere betrokkenen bij de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Lisa probeert elke twee weken een nieuwe aflevering te maken.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!