Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleider: Jij maakt elke dag het verschil voor mijn kind

22 februari 2023 Redactie Klik Geen reacties

Uit de grond van mijn hart wil ik jou bedanken. Voor je liefde. Je niet aflatende zorg. Je empathie. Voor je engelengeduld. Voor de keren dat je volkomen onterecht werd geslagen. En je toch liefdevol bleef zorgen.

Bij nacht en ontij ging je uit bed. Je raapte mijn op de grond gevallen kind op. Je douchte mijn kind terwijl het niet wilde. Met een nat pak zette je door.

Je vertrok geen spier toen je hardgrondig werd uitgescholden. Op het nippertje sprong je opzij toen je bijna werd geschopt. En soms werd je toch geraakt.

Je nam mijn kind mee uit wandelen. Je ging samen boodschappen doen. Naar een concert of naar de kinderboerderij.

Je hielp bij het brood smeren, eten en tas inpakken. Bij het slapen gaan vertelde je een kort verhaaltje. Je knuffelde mijn kind. Het was veilig bij jou.

Terwijl de stress toenam en je steeds meer in minder tijd moest doen, bleef jij goed voor mijn kind zorgen. Als er iemand is met oprechte mensenliefde, dan ben jij het. Niet is jou te veel. Je gaat maar door.

Eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik jou moet bedanken. Omdat het vaak verrekte moeilijk is. Onnavolgbaar. Omdat deze kinderen zo puur en kostbaar zijn. Omdat we van hen zoveel liefde krijgen. Onbeschrijflijk veel.

Daarom schrijf ik je deze brief. Door de jaren heen heb je zoveel voor mij betekend. Op de voorgrond. Vaak op de achtergrond.

Ik zag het, maar kon er moeilijk woorden aan geven. Je krijgt van mij een big hug. Bedankt! Super bedankt voor alles. Je betekent onwijs veel voor mij. Knoop dat heel goed in je oren.

Jij maakt elke dag het verschil voor mijn kind. Voor mij.  |

Brief uit het boek ‘Levenslessen van Jakko’ door Kees Ritmeester, waarin hij schrijft over zijn zoon die het syndroom van Down heeft en alles wat hij met hem meemaakt en van hem heeft geleerd. Als eerbetoon aan deze bijzondere kinderen, maar dus ook aan hun verzorgers.

Uitgave: Triple boeken, Aalten. Prijs: €9,95.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!