Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beeldzorg Centrale bij ASVZ: altijd contact met een begeleider

22 november 2017 Door de redactie Geen reacties

Bijna 100 cliënten van ASVZ kunnen sinds begin november gebruikmaken van de Beeldzorg Centrale. Bijvoorbeeld als ze een vraag hebben of gewoon even behoefte hebben aan een praatje. Ze hoeven dan niet te wachten op een begeleider. Het contact verloopt via een beeldscherm en camera. Je hoort en ziet elkaar dus.

Op de Beeldzorg Centrale zijn medewerkers aanwezig met een dubbelfunctie: ze werken als begeleider op een ASVZ-woonvoorziening én op de centrale. Bekende gezichten voor de cliënten die nu 24 uur per dag, zeven dagen per week contact met een begeleider kunnen zoeken als daar behoefte aan is.

Natuurlijk kunnen cliënten er ook voor kiezen met iemand uit hun netwerk te beeldbellen. Zeker voor familie die verder weg woont is het leuk om elkaar op die manier wat vaker te kunnen zien.


Direct beschikbaar
De komende maanden wordt het aantal cliënten dat gebruik kan maken van de Beeldzorg Centrale uitgebreid, meldt ASVZ. Projectleider Corine van Popta: “Het grote voordeel van de Beeldzorg Centrale is dat er altijd een medewerker aanwezig is bij wie een cliënt terecht kan. Op woningen is begeleiding niet altijd meteen beschikbaar. Soms zijn ze met een andere cliënt bezig. En op sommige locaties is de begeleiding vanaf 14.00 uur aanwezig. Als cliënten dan ergens mee zitten, moeten ze wachten tot er iemand is. En als je je zorgen maakt, dan lijkt het wachten nog eens extra lang te duren. Met beeldzorg bieden we een oplossing die direct beschikbaar is.”   |

Beeldbellen of videobellen is al jaren mogelijk met een internetverbinding en apps als Skype, FaceTime, HangOuts en Duo. Met deze laatste is het mogelijk om een videobelverbinding te maken tussen een iPhone of iPad en een Android-apparaat.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!