Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beautymiddagen beste Wmo-idee

27 februari 2013 Door de redactie Geen reacties

Joyce Scholten (37) woont in de Zwaluw in Houten (Reinaerde) en ze houdt erg van zichzelf opmaken. In de nieuwe ideeënbus van haar zorgorganisatie stopte zij het plan om samen met buurvrouwen en huisgenoten beautymiddagen te houden. Met dat idee won zij een cadeaubon van 25 euro.

Tijdens de feestelijke uitreiking vertelde ze dat ze daarmee natuurlijk naar de parfurmeriezaak gaat om make up te kopen. Joyce wil haar begeleiders vragen om haar te helpen bij het organiseren van de make-upmiddagen. Maar ze is ook naar naar het Wmo-loket van de gemeente Houten gestapt voor nog meer ondersteuning om haar idee e kunnen uitvoeren.

Regie houden
De Reinaerde ideeënbus is in het leven geroepen naar aanleiding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uitgangspunt van deze nieuwe wet is dat kwetsbare burgers gestimuleerd worden om meer gebruik te maken van hun eigen kracht. Reinaerde wilde horen welke steun cliënten verwachten om de regie te blijven houden over hun leven.

Wie een goed idee had, kon dat tot eind 2012 naar de ideeënbus sturen. Uit de inzendingen zijn de beste beloond met een cadeaubon. Verder worden de leukste ideeën dit jaar verfilmd.

Reparatiewerkplaats
Ook twee andere cliënten van Reinaerde wonnen een prijs met hun idee. Willem van Muldert uit IJsselstein wil met andere cliënten een reparatiewerkplaats opzetten waar cliënten van Reinaerde en buurtbewoners hun fiets of auto kunnen laten opknappen. Machael de Leeuw heeft een onderneming opgericht Lion wishes service. Hij wil verjaardagen van cliënten en medewerkers van Reinaerde gaan bijhouden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!