Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Basisschoolkinderen helpen bij dagbesteding

27 november 2019 Door de redactie Geen reacties

Kinderen uit groep 8 van basisschool Weidevogels uit Purmerend gaan een keer per week langs bij de dagbesteding van mensen met een beperking van zorginstelling Odion. Het Jeugdjournaal maakte er een korte reportage over, waarin te zien is hoe de kinderen samen spelen en snoezelen met mensen die een verstandelijke en lichamelijke beperking hebben.

In de reportage van het jeugdjournaal is te zien hoe de kinderen helpen bij de activiteiten bij een dagbesteding van Odion, door te springen op een springkussen, te prikkelen met een plumeau of samen te snoezelen.

Van elkaar leren
De leerkracht van groep 8, meester Teun, bedacht de wekelijkse ontmoetingen. Hij vertelt dat ze veel van elkaar kunnen leren en dat kinderen zo ook kunnen zien hoe het is om anders geboren te worden.

Bestuurder Annemarie van Dalen van Odion en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland zegt dat dit op meer plekken goed zou zijn.

Zorg in onderwijs
Andersom zijn eral enkele jaren geleden op diverse plaatsen speciale zorgklassen in de basisschool gestart, de Samen naar School-klassen van de NSGK. Daarbij is het doel ook dat kinderen met en zonder beperking ook als vanzelfsprekend samen spelen, leren en opgroeien.  |

Bekijk de reportage van het jeugdjournaal over de dagbesteding van Odion.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!