Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bartiméus organiseert brussendag

29 september 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Bartiméus, organiseert op 4 oktober een Brussendag. Bij Bartiméus wonen circa 600 mensen met meerdere beperkingen. "Brussen" zijn broers en zussen van bijzondere broers en zussen. De Brussendag is het begin van een netwerk waarin Brussen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen.

Brussen krijgen vaak op latere leeftijd de zorg voor hun bijzondere broer of zus overgedragen van hun ouders. Dan ontstaan de vragen en breekt een intensieve periode aan. Brussen hebben meestal andere dingen in hun leven meegemaakt als de meeste broers en zussen. Dus iedereen gaat daar verschillend mee om.

De dag is een initiatief van de familievereniging, de cliëntenraad wonen en van de stichting Bartiméus. Annet van Gastel, mantelzorgcoach en als brus zelf ervaringsdeskundige, begeleidt de Brussendag. Het programma is geïnspireerd op het Broers- en Zussenboek van Anjet van Dijken. Veel broers en zussen bleken zich in haar en de vele andere verhalen te herkennen en kregen de wens om bij elkaar te komen.

Lees meer over de Brussendag op de website van Bartimeus.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!