Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Banen weg bij Ipse de Bruggen voor meer begeleiders en opleidingen

30 november 2016 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Ipse de Bruggen reorganiseert bij de ondersteunende diensten om geld vrij te maken voor de zorg zelf, zo verklaart de organisatie in een persbericht. Per 1 januari vervallen de functies van maar liefst 170 medewerkers met een vast contract, van ondersteunende diensten zoals administratie, technische dienst en personeelszaken.

Van het geld dat hierdoor vrijkomt wil het zorgbedrijf jaarlijks 15 miljoen extra investeren in de begeleiding van cliënten. Er komen circa 70 fte extra begeleiders en meer opleidingsmogelijkheden. Om te voorkomen dat de tijd die begeleiders aan die bijscholing en cursussen besteden ten koste gaat van aandacht voor de cliënten, komt er voor 40 fte aan uren beschikbaar.

Het is nog niet bekend hoeveel vaste medewerkers bij Ipse de Bruggen hun baan verliezen. Door de bedrijfsondersteunende onderdelen op een andere manier in te richten, ontstaan hier voor 118 fte aan nieuwe functies. Medewerkers waarvan de functie vervalt mogen hierop met voorrang op solliciteren. De groep waarvoor geen werk meer is, krijgt tien maanden lang met behoud van salaris ondersteuning bij het vinden van een andere baan.

Lees meer op de website van Ipse de Bruggen

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!