Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

AVG-Helpdesk voor zorg, welzijn en sport

2 april 2019 Door de redactie Geen reacties

Er was veel te doen over de invoering van de nieuwe privacywetgeving op 25 mei 2018. En nog steeds zijn er situaties waarin organisaties niet goed weten hoe ze met de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming) om moeten gaan. De AVG-Helpdesk bevat informatie voor zorg en welzijn en voor sportkoepels en -verenigingen.

Via www.avghelpdeskzorg.nl kom je op de website terecht, waar alle reeds bestaande informatie te vinden is. Artikelen, brochures, veelgestelde vragen en de antwoorden daarbij. De helpdesk is er om deze informatie te delen en kennis zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die werkzaam zijn binnen het sociaal domein, de zorg en sport. Ook op de website van Gehandicaptensport Nederland is aandacht aan de recent vernieuwde helpdesk besteed.

De AVG-Helpdesk voor Zorg, Welzijn en Sport is een samenwerking tussen koepelorganisaties in de zorg, het sociaal domein, NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Alles dat op de site geplaatst wordt, is afgestemd met de Autoriteit Persoonsgegevens, zodat gebruikers van de site weten dat de informatie klopt.

De site bevat onder het kopje Documenten allerlei modellen en handreikingen die vanuit koepelorganisaties beschikbaar zijn gemaakt. Onder het kopje Onderwerpen kun je op alfabetische volgorde zoeken naar onderwerpen die te maken hebben met privacygevoeligheid, zoals Geheimhoudingsverklaringen, het AVG-kwaliteitskeurmerk en wetgeving: AVG versus de Nederlandse zorgwetten. De helpdesk wordt steeds bijgewerkt en van nieuwe informatie voorzien.  |

www.avghelpdeskzorg.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!