Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Aveleijn legt verantwoordelijkheden lager

4 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

De Twentse zorginstelling Aveleijn verandert de organisatiestructuur zodat de leidinggevenden dichter op de werkvloer komen te zitten. De functie van regiodirecteur en de huidige regio-indeling zijn vervallen per 1 januari. In de loop van dit jaar worden clusters samengevoegd, en elk team krijgt een leidinggevende op teamniveau.

Naar aanleiding van de veranderingen in de zorg en de bezuinigingen vanuit de overheid vroeg Aveleijn een extern bureau kritisch naar de organisatie te kijken. Met de adviezen die hieruit kwamen wil Aveleijn een nieuwe weg in slaan, meer gericht op het primaire proces.

Door het aantal clusters in te dikken zullen er clustermanagers verdwijnen. De overblijvende clustermanagers krijgen veel meer cliënten en medewerkers onder hun verantwoordelijkheid.

De twee bestuurders van Aveleijn, Wim de Bie en de per 1 januari begonnen Anette Imhof, gaan het kleinere aantal clustermanagers rechtstreeks aansturen. Leidinggevenden die de teams aansturen moeten de clustermanagers gaan ondersteunen. Zij doen dit op parttime basis en sturen één of meer teams aan.

Aveleijn wil eind dit jaar de nieuwe situatie bereikt hebben. Om de organisatiewijziging vorm te geven worden twee veranderdirecteuren aangenomen voor een jaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!