Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Autisme Experience organiseert concert tijdens Autismeweek

12 maart 2018 Door de redactie Geen reacties

In de NVA Autismeweek 2018, die als thema heeft Luisteren naar autisme, houdt de Autisme Experience een bijzonder concert in het Dolhuis in Dordrecht. Een monumentale plek, waar tot 1723 geesteszieken of krankzinnigen werden weggestopt en dat nu een poppodium is.

Het concert vindt plaats op vrijdag 6 april en draagt de naam Sounds of the Puzzle Mind. De presentatie is in handen van Francesco Daniel, singer-songwriter en ervaringsdeskundige.

De line-up is heel gevarieerd met onder andere Anna Rune (‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’) en dj-producer en liedjesschrijver Ed Struijlaart. De avond wordt afgesloten door Tim Akkerman, voormalig frontman van Direct.

Alle artiesten spelen naast eigen werk ook een nummer dat ze speciaal voor deze avond hebben ingestudeerd, passend bij het thema autisme. Al draait het merendeel om muziek, er zijn eveneens een aantal bijzondere performances te zien en er wordt een tentoonstelling van kunstenaar Mignon Nusteling onthuld.

Kaartverkoop voor het concert loopt via de website van Het Dolhuis. Meer informatie op Facebook van Autisme Experience.


Autisme ervaren
De Autisme Experience organiseerde in 2017 hun eerste evenement over wat het betekent om autisme te hebben, ook tijdens de NVA Autismeweek.

Het idee voor de Experience is ontstaan na een bezoek aan Science Center Nemo. In de Autisme Experience kunnen mensen die willen weten wat autisme nou eigenlijk is antwoord krijgen op hun vragen, door dingen te beleven, te voelen, te zien.

Er wordt hard gewerkt aan het ontwerpen van attracties en elementen voor de Autisme Experience, die nog geen vaste plek heeft. De initiatiefnemers Evelien Huijssen, Silvia Kloppers en Lars Sørensen zijn naarstig op zoek naar de perfecte locatie om de experience definitief te vestigen.

Via Facebook zijn alle ontwikkelingen rondom het initiatief goed te volgen.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!