Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Autisme-belevingsavond op tournee

24 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

Na eerdere succesvolle edities in Dordrecht trekt de interactieve belevingsavond Autisme Experience nu verder het land in om vanuit wetenschappelijk perspectief en vooral uit de ervaring van mensen zelf kennis te delen over autisme. De tournee is komende weken nog te zien in Kerkrade en Vlaardingen.

Het doel is om uiteindelijk een interactief museum op te richten over autisme. De Autisme Experience On Tour is bedoeld voor iedereen die meer wil weten en begrijpen van autisme. Eerder schreven we over de lancering en eerste avond van de Autisme Experience, waarbij de film ‘Life Animated werd vertoond en waaraan wetenschappers, ervaringsdeskundigen en familie meewerkten.

Op 24 oktober was een vervolgavond in Alkmaar, daarnaast zijn er nog nieuwe voorstellingen gepland in Kerkrade (7 november) en Vlaardingen (21 november).


De Autisme Experience hoopt binnen een paar jaar een fysieke vestiging te betrekken waar beleving, informatie, educatie en verdieping samen komen voor iedereen die te maken heeft met, of interesse heeft in autisme.


Meer informatie op
www.autismeexperience.nl/ae-on-tour/

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!