Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Artsvg in spe wint prijs met filmpje

12 september 2011 Door de redactie Geen reacties

Marloes Heutmekers heeft met haar filmpje over het vak arts verstandelijk gehandicapten de derde prijs gewonnen in een videowedstrijd van Arts in Spe, de studenteneditie van Medisch Contact. Ze kreeg de meeste stemmen van de publieksjury (3381 van de 12.509 stemmen) en won een geldbedrag van 500 euro. In haar film geeft ze samen met cliënten een beeld van het specialisme.

Heutmekers deed haar semistage in Daelzicht, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Heel, en raakte daar enthousiast. Volgens de jury zette zij het vak van arts voor verstandelijk gehandicapten 'bijzonder en ontroerend' neer, zowel vanuit haar persoonlijke perspectief als dat van de patiënten. Bekijk haar film.

Arts in Spe had geneeskundestudenten uitgedaagd om in een korte video in woord en beeld de aantrekkelijke kanten uit te leggen van het medisch specialisme van hun voorkeur. Jacqueline Timmermans won de eerste prijs van 1000 euro met haar film over de kno-geneeskunde. De tweede prijs, 750 euro, ging naar het filmpje van John Silvio Soria van Hoeve over het werk van neurochirurg Ernst Delwel, die werkt in Rotterdam en Dordrecht.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!