Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Arrestaties wegens groepsverkrachting

6 september 2010 Door de redactie Geen reacties

De Amsterdamse politie heeft weer zes mannen gearresteerd wegens de verkrachting van een zeventienjarig meisje, waarschijnlijk in een woongroep van Cordaan in Amsterdam. Er zijn nu vijftien jonge mannen verdacht.

In totaal zitten nog acht mannen vast, onder wie twee minderjarigen. De groepsverkrachting heeft waarschijnlijk plaatsgevonden in een woongroep voor licht verstandelijk gehandicapten van Cordaan. Twee hoofdverdachten wonen daar.

Het verkrachte meisje is begin mei weggelopen uit een gesloten instelling in Groningen. 13 mei werd ze aangetroffen op een metrostation in Amsterdam. Ze vertelde dat ze was verkracht door een grote groep jongens.

Volgens justitie staat vast dat de twee bewoners van de woongroep en hun vrienden verscheidene keren seks met het tegenstribbelende meisje hebben gehad. Leden van de groep maakten met hun mobiele telefoons opnamen van de verkrachting. Die beelden vormen belangrijk bewijs.
De Inspectie voor de gezondheidszorg doet onderzoek naar de verkrachting en andere misstanden bij Cordaan. Het meisje is teruggekeerd naar de Groningse instelling.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!