Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Arbeidsmarkt ontspant iets

13 januari 2010 Door de redactie Geen reacties

De zorgsector hoefde vorig jaar minder moeite te doen om personeel te vinden. Toch klagen steeds meer werkgevers in de zorg over het groeiende tekort aan geschikt personeel.

De komende jaren zullen zorgorganisaties hard hun best moeten blijven doen om personeel te vinden. Dat hebben minister Klink en staatssecretaris Jet Bussemaker aan de Tweede kamer geschreven.

In de eerste helft van 2009 steeg de werkgelegenheid in de zorg met 2 procent. Halverwege het jaar was het aantal vacatures met een kwart afgenomen vergeleken met een jaar eerder. De tijd dat een vacature niet werd vervuld daalde met 15 procent. Het aantal leerlingen dat een zorgopleiding volgt, steeg met zevenduizend. "Dit zijn duidelijke signalen van een meer ontspannen arbeidsmarkt in de zorg en een grotere aantrekkingskracht van de zorgsector," zeggen de bewindslieden.

Door de groeiende vraag naar zorg en door de vergrijzing van het zorgpersoneel zullen in 2025 een half miljoen meer werknemers nodig zijn. Oplossingen worden gezocht in meer technologie en efficiënter werken.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!