Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Arbeidscontract voor woonzorgbrigadiers

29 juli 2013 Door de redactie Geen reacties

Thuiszorgorganisatie Diafaan in Gelderland heeft een arbeidscontract voor een jaar afgesloten met zeven Wajongers die zijn opgeleid tot woonzorgbrigadier. Bestuurslid Will ten Westeneind van Diafaan zei dat ze bijzonder trots en blij zijn met de nieuwe werknemers.

"Jullie zijn de eerste die gediplomeerd zijn en we heten jullie van harte welkom bij Diafaan. We hopen dat jullie bij ons gebruik maken van alle mogelijkheden om te leren en wellicht in de toekomst doorgroeien naar andere functies," zei Will ten Westeneind bij het tekenen van de contracten. Het samenwerkingsproject Woonzorgbrigade De Liemers is in november vorig jaar gestart. Een woonzorgbrigadier levert eenvoudige zorg en dienstverlening aan zelfstandig wonende ouderen, mensen met een handicap of jonge gezinnen met kinderen. Hun werkzaamheden liggen tussen mantelzorg en professionele zorg in.

Baangarantie
De deelnemers volgden een leerwerktraject tot gekwalificeerd assistent zorg en welzijn. De woonzorgbrigadiers zijn hun opleiding gestart bij Diafaan en krijgen na het behalen van hun diploma een baangarantie van een jaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!