Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

App voor autistische kinderen om oogcontact te verbeteren

29 december 2014 Door de redactie Geen reacties

In Canada kregen 200 autistische kinderen en hun ouders een tablet van Samsung, met daarop een app die de kinderen moet helpen om oogcontact te maken met hun ouders. De app heet Look at me, en is ontworpen om de relatie tussen kinderen en hun ouders en begeleiders te verbeteren en te verdiepen.

Samsung had de app al eerder in Korea gelanceerd, en werkt nu samen met oudervereniging Autism speaks Canada in het 'Look at me project'. Dat is opgezet om gezinnen met autistische kinderen en hun begeleiders met elkaar in contact te brengen. De bedoeling is dat de ouders hun ervaringen met de app delen via een online forum, en ze zo van elkaar kunnen leren.

Gemotiveerd
Doel van de Look at me app is om iemand die daar niet goed in is, vaardiger te helpen worden in het maken van oogcontact. De app wordt op het ogenblik wetenschappelijk getest om te zien of die doelstelling wordt waargemaakt. De app houdt kinderen gemotiveerd en geconcentreerd dankzij onder meer de camerafunctie. Hij bevat een puntensysteem, opdrachten, verschillende soorten beloningen, en audiovisuele effecten om de kinderen bij de les te houden. Kinderen die bepaalde opdrachten goed hebben gedaan, kunnen een level hoger gaan spelen.

Interactie
Iedere opdracht in de app vereist interactie tussen de ouders en de kinderen, het streven is immers om de relatie tussen hen te verbeteren. De bedoeling is dat kind en ouders elke dag zo'n 15 tot 20 minuten met de app spelen. De ouders krijgen via de app op hun eigen scherm feed back over hoe hun kind vooruitgaat.

Lees meer op de site van Samsung

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!