Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

App om gesproken post te maken voor mensen met visuele beperking

13 februari 2019 Door de redactie Geen reacties

Het bedrijf Zinnovators heeft samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo een app ontwikkeld waarmee je een gesproken boodschap per post kunt versturen, de PraatKaart. Een kaartje sturen is altijd leuk, maar met de PraatKaart hebben mensen met een (visuele) beperking een voordeel: ze hebben geen hulp nodig bij het ‘lezen’ ervan.

Het werkt heel simpel. Download de app gratis in de App Store of Google Play, vul het adres van de ontvanger in, selecteer een leuke wenskaart, nodig eventueel mensen uit om ook iets in te spreken (zij krijgen een code toegestuurd, downloaden ook de app en kunnen dan ook deelnemen, waar ze ook ter wereld zijn), voeg desgewenst maximaal twee foto’s toe en verstuur de kaart.

De ontvanger krijgt vervolgens per post een mooie gepersonaliseerde kaart die bij het openvouwen de gesproken boodschap afspeelt via een chip die in de kaart is gezet. Het versturen van zo’n kaart kost één credit (9,95 euro), die je via iDEAL in de app kunt betalen.

De PraatKaart-app is speciaal ontwikkeld voor mensen met een (visuele) beperking. Zij hebben meestal een klein netwerk. Het krijgen van een leuk kaartje per post kan een dag een beetje mooier maken.

Op
www.depraatkaart.nl is meer informatie over de app te vinden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!