Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

App met CAO Gehandicaptenzorg geeft snel inzicht in afspraken

31 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Medewerkers en werkgevers in de gehandicaptenzorg hebben vanaf nu inzicht in hun cao-afspraken met de nieuwe, gratis app CAO Gehandicaptenzorg. Behalve de tekst van de cao inzien, kun je onder andere ook je Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en je arbeidsduur berekenen.

De app vervangt de populaire versie van de CAO Gehandicaptenzorg en is een initiatief van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG).

Snel inzicht
Als medewerkers in de gehandicaptenzorg specifieke vragen hebben over hun rechten en plichten, kunnen ze in de app ook zoeken op trefwoord. Verdeeld over categorieën staan er veelgestelde vragen (FAQ), zoals over vakantie en verlof, beloning en bijzondere diensten. Bij ieder antwoord staat een link naar het juiste cao-artikel.

Rekentools
De app bevat drie rekentools. Medewerkers kunnen gemakkelijk hun arbeidsduur per jaar berekenen, rekening houdend met hun feestdag- en vakantieuren, het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT). Verder heeft de app ook een kalender met feestdagen en voor de branche belangrijke data plus linkjes naar onder meer de arbocatalogus of informatie over het pensioen. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Over de StAG
De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg. In de StAG werken de werkgeversorganisatie VGN en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU’91 samen op het gebied van arbeidsmarktbeleid, arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!