Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

App maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag in jeugdzorg bespreekbaar

19 juli 2017 Door de redactie Geen reacties

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken is altijd lastig, maar zeker voor professionals in de jeugdzorg. Daarom is het Sensoa-Vlaggensysteem doorontwikkeld voor de residentiële jeugdzorg. Nieuw daarbij is een speciale web-app.

Onderzoek heeft uitgewezen dat professionals vaak reageren vanuit een onderbuikgevoel. Met het Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg (Rj)kunnen zij een seksueel (grensoverschrijdend) gedrag goed beoordelen, bespreekbaar maken en gepast reageren. De web-app is een verkorte versie van de doorontwikkelde methode.

Naslagwerk
De web-app is bedoeld als een soort naslagwerk voor professionals die werken met het Vlaggensysteem Rj. De app helpt je op weg in de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld om iets op te zoeken of om een gesprek aan te gaan met collega’s, jongeren of ouders.

De app is gratis te gebruiken voor Rj-professionals die de basistraining Vlaggensysteem of train-de-trainer Vlaggensysteem hebben gevolgd. Via een button
op de website van Vlaggensysteem kunnen zij zich aanmelden voor gebruik van de app.

Goed Onderbouwd
Kenniscentrum Movisie is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het vlaggensysteem van het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa. Dat systeem is officieel erkend als Goed Onderbouwd. Voor de vertaling van de interventie naar het Vlaggensysteem Rj heeft Movisie samengewerkt met onderzoeksinstituut Tno, Avans Hogeschool, Accare en Rutgers.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!