Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

App helpt cliënten hun mening te geven

10 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een lichte verstandelijke beperking hebben voor een aantal onderwerpen verzwaard adviesrecht; dat betekent dat een zorgorganisatie alleen besluiten kan nemen als de cliëntenraad ermee instemt. Maar veel onderwerpen zijn moeilijk te begrijpen. De net gelanceerde app 'Mijn adviesrecht' helpt mensen met een licht verstandelijke beperking hun mening te geven over belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven.

De onderwerpen die op de app aan de orde komen zijn voeding, veiligheid, gezondheid en hygiëne, en ontspanning. De app is aantrekkelijk vormgegeven en gemakkelijk in gebruik.

Vergadersysteem
Begeleiders in de zorg kunnen de app onder de aandacht brengen van hun cliënten en het gebruik stimuleren. De app is te downloaden op www.kennispleingehandicaptensector.nl/mijnadviesrecht. Door middel van social media, de website en een flyer wordt de app onder de aandacht gebracht.

De app en de resultaten daaruit kunnen worden gekoppeld aan het vergadersysteem de cliëntenraad. Heeft jouw zorginstelling interesse om meningen aan het eigen vergadersysteem te koppelen? Dat vraagt om techniek. Wil je hiermee oaan de slag, neem daarover dan contact op met Pluryn via info@pluryn.nl.

De app is ontwikkeld door Pluryn en gefinancierd door Fonds NutsOhra in opdracht van Kennisplein Gehandicaptensector.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!