Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Antwoorden op kennisvragen over corona

2 juli 2020 Door de redactie Geen reacties

De Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen wil zorgorganisaties ondersteunen in de strijd tegen corona. Dat doet ze door vragen van zorgorganisaties over het virus en de gevolgen hiervan voor de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op korte termijn te beantwoorden. En alles is vindbaar op één plek.

Onder het kopje Kennisvragen Covid-19 is op de website van de Academische Werkplaatsen een overzicht te vinden, onderverdeeld in drie soorten samenvattingen: wetenschappelijk, publiek en makkelijk lezen.

Bij elk van deze samenvattingen zijn de vragen en antwoorden gegroepeerd per thema:
- Gedrag
- Gezondheid
- Participatie.

Voorbeeld van een vraag: Cliënten met epilepsie gebruiken in de zomer vaak een airconditioner, omdat warmte een trigger kan zijn voor epilepsie. Nu zijn er berichten dat airco’s verspreiding van het coronavirus kunnen versterken. Is dat inderdaad een risico? En zijn er alternatieven?

Het antwoord geeft aan dat er nog weinig onderzoek is gepubliceerd over de rol van airconditioning in de verspreiding van Covid-19. Wel zijn in de wetenschappelijke literatuur aanwijzingen gevonden dat de verspreiding van het coronavirus door de lucht kan plaatsvinden, en dat systemen van verwarming, ventilatie en airconditioning daar mogelijk een rol in spelen. Ga naar het volledige antwoord.

Vraag insturen
Wetenschappers van alle aangesloten werkplaatsen verzamelen de kennis uit binnen- en buitenlandse publicaties. Je kunt ook vragen insturen; deze worden zo spoedig mogelijk beantwoord. Dat antwoord wordt naar de vraagsteller gestuurd en op de website geplaatst.

Alle vragen en antwoorden vind je op de website van de Academische Werkplaatsen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!