Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Anekdote begeleider: Voetbalfans

16 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Als je cliënt net als jij een verstokte Feyenoordfan is heb je deze dagen genoeg stof voor gesprekken, ook tijdens allerlei minder leuke huishoudelijke klussen. In de ‘Echt gebeurd’ van deze maand schrijft een begeleider hierover. Lees de anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 4, mei 2017


Voetbalfans
Bas is, net als ik, helemaal fan van voetbal. Meer nog, we zijn allebei verstokte Feyenoordfans. En dat geeft genoeg stof voor gesprekken tijdens allerlei minder leuke huishoudelijke klussen. Zo ook tijdens de afwas.

Nadat we de wedstrijd van de vorige dag al helemaal hebben geanalyseerd, vraag ik Bas wie zijn favoriete speler is. “Dirk Kuijt!”

“Nou dat is toevallig, dat is mijn favoriete voetballer ook,” roep ik in mijn enthousiasme.

Hij noemt alle prachtige doelpunten en bijzondere acties van Dirk Kuijt op. En zo zijn we in no time twintig minuten verder. In elke zin komt Dirk wel voor. Aan het eind van de afwas vraag ik aan Bas: “Weet je hoe ik mijn kat wilde noemen?”

“Euh… Bas!” zegt hij.

“Nee-ee,” roep ik: “Dirk! Hoezo Bas?”

Kijkt hij mij heel droog aan en reageert: 'Oh nou, kon toch?'  |  Joyce Hofman

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!