Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Anekdote begeleider: cliënt verzamelt spullen in schoenen

1 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

Een cliënt heeft wel een hele bijzondere manier van spullen verzamelen: het liefst stopt ze haar spullen in schoenen. Een begeleider schrijft over deze verzamelwoede met een knipoog. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 2, maart 2017


Schoenenverzameling
Lotte is een vrolijke jongedame met een duidelijke eigen wil. Ze gaat graag op ontdekking uit en verzamelt dan allerlei spulletjes. Ze gebruikt van alles om mee te spelen, zoals plastic bestek, fiches en wasknijpers. Ze stopt dit van het ene bakje in een ander bakje. Ze verzamelt hiervoor allerlei soorten bakjes. Als ik de beslagkom uit de keuken mis, kijk ik eerst even in haar verzameling speelgoed.

Maar het allerliefst gebruikt ze schoenen om spulletjes in te doen. Ze trekt rustig haar schoenen uit om die vol te stoppen of ze pakt schoenen van anderen, als ze de kans krijgt. Zo zit ze een keer gezellig tijdens het koffiedrinken naast mij op de bank. Opeens voel ik een hand langs mijn been naar beneden gaan, wat getrek aan mijn veters en eigenlijk voordat ik er goed en wel erg in had, is ze mijn schoenen aan het uittrekken.  |  Willemieke Klaassen

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!