Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amerpoort zoekt mediamakers voor de Special Media Awards

2 september 2019 Door de redactie Geen reacties

De allereerste landelijke Special Media Awards van zorgorganisatie Amerpoort worden op 9 november uitgereikt. De prijzen zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tussen 1 september en 15 oktober kunnen zij hun creaties aanmelden voor deelname.

Amerpoort heeft al ervaring met de verkiezing, want in 2018 organiseerde ze voor het eerst de Special YouTube Awards (zie foto). Dit evenement was echter alleen bedoeld voor cliënten van Amerpoort. Omdat er veel belangstelling vanuit andere zorgorganisaties was, heeft Amerpoort besloten het dit jaar breder te trekken en er een landelijk event van te maken.

Niet iedereen met een verstandelijke beperking heeft de mogelijkheden of de middelen om actief te zijn op (social) media, zoals op Instagram, YouTube of bij een radioprogramma. “Er gaat echter ook veel goed”, zegt initiatiefnemer Sonja Heijkamp, projectcoördinator Mediawijsheid bij Amerpoort. “Dat willen we met de Special Media Awards laten zien.”

Mediawijzer worden
Op de website www.special-media-awards.nl vind je handvatten voor deelnemers, zorgprofessionals en familie, zodat zij samen een goede balans vinden tussen online veiligheid en vrijheid. Mediawijzer worden vindt Amerpoort heel belangrijk en ook daar is het event voor bedoeld. Verder draagt het bij aan een inclusieve digitale samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking actief betrokken zijn, stelt de zorgorganisatie.

Meedoen
Wil je meedoen? Ga dan naar www.special-media-awards.nl en stuur je inzending in. Er is veel informatie over het event te vinden en een promofilmpje. De organisatie en de jury bepalen wie de genomineerden zijn en zij bepalen ook wie er winnen. Er is dus geen publieksjury. Het gaat ook niet om wie de meeste likes of vrienden heeft, maar om de kwaliteit van de inzending.

De Special Media Awards worden 9 november in Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers en de presentatie is in handen van tv-maker Tess Milne.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!