Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amerpoort sluit aan bij zorgopleiding Goed voor Elkaar van Sherpa en Landstede

17 november 2020 Door de redactie Geen reacties

Landstede MBO en zorgorganisatie Sherpa startten 2 jaar geleden samen de opleiding Goed voor Elkaar, zorgaanbieder Amerpoort is hier nu bij aangesloten. In deze opleiding hebben leerlingen en zij-instromers zelf de regie binnen de gestelde kaders van de opleiding.

Op 23 september ondertekenden directeur Miluska Broekhuis (Landstede MBO), bestuurder Paul Willems (Amerpoort) en bestuurder Henk Kouwenhoven (Sherpa) een overeenkomst om de samenwerking te bekrachtigen.

De studenten, mannen en vrouwen tussen de 20 en 50 jaar, hebben na hun middelbare school kortstondig baantjes gehad of een compleet andere carrière achter de rug. Ze stappen allemaal over naar de gehandicaptenzorg, wat voor hen een heel nieuw speelveld is. Een schoolse opleiding is dan niet waar ze op zitten te wachten. Daarom is Goed voor Elkaar er gekomen. De studenten kunnen in de praktijk aan de slag bij Sherpa en Amerpoort.

Roelant Stoverinck, projectleider Goed voor Elkaar: “De eerste kracht van deze beroepsopleiding is vraagsturing: je wil, plezier en talent om in de gehandicaptenzorg te werken.”

De opleiding is op maat, studenten hebben de regie en de docenten zijn coachend: wat wil je nu leren en wat heb je nodig? Heel flexibel dus, maar na een succesvolle afronding hebben de studenten uiteindelijk wel een diploma maatschappelijke zorg op zak op mbo-niveau 3 of 4.

Kijk voor meer informatie op de site van Landstede.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!