Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amerpoort opent drie dagbestedingslocaties in mbo

1 november 2017 Door de redactie Geen reacties

Amerpoort heeft de samenwerking met MBO Amersfoort uitgebreid. Cliënten van de zorgorganisatie kunnen voortaan terecht bij drie dagbestedingslocaties op de zorgboulevard van de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort aan de Leusderweg. Studenten en cliënten leren op deze manier van elkaar.

Bij de feestelijke opening kregen alle cliënten van de dagbestedingen een mbo-studentenpas. De cliënten en hun begeleiders gaan samenwerken met de mbo-studenten en docenten. Zo leren ze van elkaar.

De drie dagbestedingen hebben elk een eigen doelgroep.

• Lokaal 10: dit is een dagbestedingsgroep voor jongvolwassenen met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking. Zij kunnen groeien door het contact met de studenten, die op hun beurt al tijdens hun studie in contact komen met deze mensen die een Evmb hebben.
• Atelier De Nieuwe Stempel: hier werken jongeren met een matige tot lichte beperking. Zij bedrukken en verkopen er dagelijks producten. Ook worden hier workshops gegeven. Door het contact met de studenten ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en zelfstandigheid.
• LeOn: dit is de plek waar schoolverlaters van het zmlk-onderwijs in de leeftijd van 18 tot 23 jaar twee dagen per week leren en zich ontwikkelen. Zij hebben iedere dinsdag samen met mbo-studenten les.

Op de website van
Amerpoort zijn meerdere filmpjes te bekijken waarin studenten en medewerkers van de school vertellen hoe ze de samenwerking met Lokaal 010 en De Nieuwe Stempel ervaren.   |

Een ander voorbeeld van de samenwerking tussen Amerpoort en MBO Amersfoort is te vinden op de locatie Hoenderberg. Sinds augustus 2016 krijgen mbo-studenten van drie studierichtingen (verzorgende-IG/begeleider gehandicaptenzorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en mbo-Verpleegkundige) daar les in de praktijk. Lees een eerder Klik-artikel over onderwijsbedrijf Hoenderberg:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!