Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amerpoort neemt wsw-dagbesteding over

19 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

Gehandicaptenzorgorganisatie Amerpoort neemt dagbestedingscliënten over van sociale werkvoorzieningsbedrijf Amfors. De organisaties hebben daartoe 19 februari een overeenkomst gesloten. Volgens Amfors-directeur Ronald de Koning is Amerpoort voor hen de logische partner om de dagbesteding bij onder te brengen, omdat die beschikt over specifieke kennis en kunde.

De cliënten van Amfors worden hiermee cliënten van Amerpoort, hoewel zij gehuisvest blijven bij Amfors in Amersfoort. De samenwerking is een eerste stap . De Koning: "We zullen steeds meer van elkaars expertise gebruik maken om onze dienstverlening effectiever en efficiënter te organiseren."

Afstand tot de arbeidsmarkt
Amerpoort-bestuurder Paul Willems: "Amfors begeleidt mensen met een indicatie voor de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) naar werk en ondersteunt mensen met een uitkering om te leren werken. Amerpoort biedt dagbesteding aan mensen met een dagbestedingindicatie. Samen creëren we voorzieningen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Eemland."

Opstap naar werk
Bij de dagbestedingsafdeling van Amerpoort bij Amfors kan een cliënt vaardigheden leren; zoals arbeidshouding, arbeidsvaardigheden, collegialiteit en flexibiliteit. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding: textielwerkzaamheden, in- en ompakwerk, maar ook begeleid werken bij de bedrijven van Amfors, zoals groen, metaal, logistiek en klussen. Zo kan dagbesteding een opstap worden naar werk.

Lees meer op www.amfors.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!