Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amerpoort lanceert nieuwe arbeidsmarktcampagne

1 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Amerpoort heeft een nieuwe arbeidsmarktcampagne gelanceerd. "We willen zichtbaar zijn en blijven op de arbeidsmarkt, ons als aantrekkelijke werkgever profileren en potentiële medewerkers - die bij ons passen - verleiden om te solliciteren," zegt Simone Meijer, directeur personeelszaken bij Amerpoort. " Net als in de twee vorige campagnes heeft Amerpoort de cliënt als uitgangspunt genomen. In beeld, in tekst en in de campagnedrager 'Speel jij de hoofdrol in zijn (of haar) werkelijkheid?'."

Filmpjes
Met de campagne wil Amerpoort een realistisch beeld schetsen over wat werken bij de organisatie inhoudt. Aan de hand van een serie filmpjes kan de kijker zich afvragen of de 'rol' en de 'set' bij hem past voordat hij of zij gaat solliciteren: welke rol wil jij spelen, past die rol je? Kun je een hoofdrol vervullen in het leven van cliënten, mensen met een verstandelijke beperking? In een werkelijkheid die zich niet laat ensceneren.

Het idee van het maken van een 'film' verbindt de onderdelen van de campagne; er worden elementen gebruikt als een filmklapper, rode loper, spotlight en Oscar en teksten die daarbij aansluiten.

Trailers
Bij het live gaan van de site, op 1 juni, staat het eerste filmpje online; editie 1 in een reeks filmpjes Deze fungeren als een soort trailers van de werkelijkheid met snel doorlopende scènes die een beeld schetsen van een dag uit het leven van een cliënt en een medewerker. Ieder filmpje heeft een andere invalshoek, zoals bij het eerste filmpje: "Hoe houd jij de regie in een verhaal dat elke minuut verandert?"

Sobere introductie
Amerpoort zegt voor een sobere introductie van de arbeidsmarktcampagne te hebben gekozen. Dat past in deze tijd van veel veranderingen en mobiliteit in de zorgsector. De campagne wordt met name via social media uitgezet.

Lees meer op de vernieuwde Amerpoort site

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!