Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Amarant opent dagbestedingslocatie bij beroepsopleiding Curio

14 december 2022 Door de redactie Geen reacties

Een aantal cliënten van zorgorganisatie Amarant gaat sinds 1 december een dag per week naar dagbesteding bij MBO Curio aan de Biesdonkweg in Breda. Bij de beroepsopleider worden de cliënten begeleid door docenten van Curio en een medewerker van Amarant en die krijgen weer ondersteuning van studenten aan de opleiding Zorg en Welzijn.

Het initiatief draagt de naam Lokaal076 en komt voort uit het Bredaas Leerbedrijf van Curio Zorg en Welzijn en Amarant. De cliënten kunnen er leren en werken in een dynamische omgeving met jonge mensen.

Er zijn volgens Esther Pattenier-Kraaijeveld genoeg taken die de cliënten kunnen oppakken. Esther is zowel docente bij Curio als begeleider bij Amarant. Ze geeft aan dat de studenten samen met de cliënten kijken waar de interesses liggen van de deelnemers aan de dagbesteding. Ze kunnen bijvoorbeeld assisteren bij een diplomering, bij catering of creatieve activiteiten. Esther ziet de voordelen: “Het mooie van deze samenwerking is dat studenten in hun opleiding al bezig zijn met op maat gericht de vraag van de cliënt. Tegelijk biedt het de cliënt de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen op verschillende gebieden, passend bij hun vraag.”

Klik schreef eerder dit jaar al over een soortgelijk initiatief van Amarant: Lokaal013. Dat is een dagbestedingslocatie bij een vestiging van ROC Tilburg.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!