Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Alliade zet ontslagen door per 1 januari

6 augustus 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorggroep Alliade heeft na overleg met de vakbonden besloten om de ontslagvergunningen voor medewerkers die per 1 januari 2015 boventallig zijn, begin januari opnieuw in te dienen bij uitkerings- en arbeidsbemiddelingsinstantie Uwv. Vorige week weigerde die instantie de ontslagvergunningen te verlenen. Het Sociaal plan wordt uitgevoerd zoals was afgesproken.

Vrijdag heeft het Uwv aan de Raad van bestuur een toelichting gegeven op het besluit om de ontslagvergunningen niet te verlenen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de economische noodzaak om te reorganiseren volgens het Uwv te ver in de toekomst ligt. Veel van de overheidsmaatregelen die de economische noodzaak veroorzaken, gaan namelijk per 1 januari 2015 in. Bestuursvoorzitter Erik Kuik: "Wij begrijpen de overwegingen van het Uwv en zullen de ontslagaanvragen begin januari opnieuw indienen".

Onzekerheid
Alhoewel Alliade en de vakbonden zo snel mogelijk duidelijkheid wilden scheppen voor medewerkers die hun baan kwijt raken, lijkt het toch te vroeg te zijn geweest. Om de onzekerheid voor betreffende medewerkers zoveel mogelijk te beperken, heeft de Raad van bestuur met de vakbonden afgesproken door te gaan op de ingezette koers. Dat betekent dat medewerkers van Alliade en dochterorganisaties Talant (verstandelijk gehandicaptenzorg) en Meriant (ouderenzorg) die per 1 januari boventallig zijn, dat ook blijven. Het Sociaal Plan dat er nu ligt, wordt uitgevoerd. De afspraken met individuele medewerkers worden nagekomen.

Lees meer op de site van Alliade

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!