Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

‘Alle partijen om tafel voor betere gehandicaptenzorg’

2 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

Alle partijen om tafel, is het doel van de begeleiders achter het manifest ‘Wij willen gezien worden’ voor betere omstandigheden in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ze hebben hierop ‘overweldigende reacties’ gekregen, zo is te horen in de vierde aflevering van de Klik podcast, een uitgave van Prelum. Hoofdredacteur Tjitske Gijzen interviewt de actievoerders en spreekt met bestuurders van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over hoe zij de verbeteringen gezamenlijk op willen pakken.

 


“Mensen maken zich vooral zorgen en hopen dat er een verandering, een kentering komt in de verstandelijk gehandicaptenzorg,” vertelt begeleider Henk Haenraets van Daelzicht samen met begeleider Bert Impelmans van Dichterbij in de vierde aflevering van de Klik-podcast. Daarin gaan we dieper in op de reacties op hun manifest Wij willen gezien worden.

Zo kregen de begeleiders ook een uitnodiging van de Vereniging Gehandicaptenzorg die hun zorgen delen. We bespreken in de podcast met bestuurslid Hans Waardenburg en manager arbeidszaken Gerard Schoeps van de VGN hoe het toch zover heeft kunnen komen dat begeleiders zich niet gezien voelen en er de afgelopen jaren fors is gereorganiseerd, terwijl er nu groot tekort is aan personeel.

Volgens de VGN en ook de actievoerders, gaat het niet om ‘zwartepieten’ over de schuldvraag: “Het is nu tijd om vooral de verbinding zoeken tussen alle partijen om samen te werken aan betere omstandigheden in de sector.”

Momenteel zijn de actievoerders hiervoor ook in gesprek met diverse politici en hopen zij binnenkort hun petitie aan te bieden in Den Haag. Daarover vertellen zij dan ook in een nieuwe aflevering van de Klik-podcast dit najaar. |

Luister de Klik-podcast op www.klik.org/podcast.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!