Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Activiteiten voor zorgmedewerkers tijdens Slimme Zorg Estafette

26 januari 2022 Door de redactie Geen reacties

In opdracht van het ministerie van VWS wordt van 27 januari tot en met 25 februari voor de tweede keer de Slimme Zorg Estafette gehouden. Iedere week is een andere regio aan de beurt, maar zorgmedewerkers uit heel Nederland kunnen deelnemen aan de online activiteiten.

Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staan slimme zorg en innovatie centraal. Dit kwam tijdens de eerste lockdown in 2020 in een stroomversnelling, toen bleek wat de toegevoegde waarde was van beeldbellen en digitale consultaties. Het was de reden om in 2021 de eerste SZE te organiseren.

De estafette begint met een landelijke opening op 27 januari om 09.30 uur. In twee uur tijd worden in een interactieve setting vier casussen voorgelegd door organisaties uit verschillende zorgdomeinen. Je kunt zelf vragen stellen, op polls reageren of je mening geven.

Activiteiten
Na de opening is het de beurt aan de verschillende regio’s. De estafette vindt achtereenvolgend plaats in:

• Regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland): 31 januari t/m 4 februari
• Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 7 t/m 11 februari
• Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe): 14 t/m 18 februari
• Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 21 t/m 25 februari

Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE (online) bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.

Op de website slimmezorgestafette2022.nl zijn inmiddels meer dan 135 activiteiten aangemeld waar je aan deel kunt nemen. Hiervoor moet je je wel eerst eenmalig registreren. Daarna kun je via diverse selecties (regio, zorgdomein, of type activiteit: online of op locatie) je keuze uit de activiteiten maken. Zo is er op 31 januari van 15.30 tot 16.30 uur een webinar van het Zorglab van Zozijn over interactief snoezelen. Over dit initiatief van Rylana van der Kruijs schreef Klik in oktober een artikel. En op 9 februari van 12.00 tot 14.00 uur is er in de bibliotheek in Waterland een presentatie van de Slimotheek, een uitleenpunt voor Slimme Technologie.

De Slimme Zorg Estafette eindigt met een landelijke afsluiting op 10 maart van 15.00 tot 17.00 uur. 

Slimme-zorgidee
Voorafgaand aan de Slimme Zorg Estafette is het de Week van de Slimme Zorg (maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari). In dat kader gaat zorgorganisatie SDW (actief in West-Brabant en Zeeland) op zoek naar het beste slimme-zorgidee waarmee zorg en ondersteuning worden verbeterd. De winnaar krijgt 10.000 euro om het idee ook echt uit te werken.

Alle medewerkers, cliënten (en familie daarvan) of vrijwilligers van SDW kunnen een idee insturen tot zondag 20 februari. Tussen 21 februari 12.00 uur en 23 februari 16.00 uur worden de ideeën gedeeld en kan je stemmen op wat jij het beste idee vindt. De top 3 wordt 23 februari na 17.00 uur bekendgemaakt, en de winnaar krijgt dit een dag later te horen tijdens een lunch.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!