Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Activiteiten gezocht voor Wereld gehandicapten dag

10 november 2015 Tjitske Gijzen Geen reacties

De organisatie van Wereld gehandicaptendag op 3 december roept mensen in Nederland en België op activiteiten te organiseren waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. De Nederlandse versie van de 34e UN – International Day Of Persons With Disabilities vindt dit jaar voor de 8e keer plaats, in België is het de eerste editie.

Hoe goed ken je je gehandicapte buren? Organiseer eens een activiteit waar gehandicapten aan kunnen deelnemen en ontmoet elkaar, zo vraagt organisator Erik van Loon van de Wereld Gehandicapten Dag. Dit jaar breidt de organisatie ook uit naar België, waar ze in een tiental plaatsen activiteiten willen agenderen waar gehandicapten elkaar kunnen ontmoeten, sporten, huilen, lachen, werken, etcera.

Het hoeft niet groot, spectaculair en meeslepend, stel je bestaande activiteiten bijvoorbeeld open voor mensen met een beperking. Inzenden kan via een formulier op http://wereldgehandicaptendag.nl en is mogelijk tot 25 november. Op de dag zelf zal er een debat zijn in Leiden over de inhoudelijke verbetering van de zorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!