Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Actie voor betere Cao gehandicaptenzorg

16 september 2014 Door de redactie Geen reacties

Vakbond Abvakabo Fnv, die de cao Gehandicaptenzorg voor 2014 niet heeft ondertekend, organiseert een werknemersactie op donderdag 25 september in Amersfoort. De bond vindt de gemaakte afspraken over het beperken van gebroken diensten, de nul-urencontracten en over de werkzekerheid bij aanbestedingen onvoldoende. Door de ontwikkelingen in de zorg zijn zorgtaken en privéleven steeds moeilijker te combineren voor begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Maar ook de kwaliteit van zorg komt in het geding, vindt Abvakabo Fnv, die daarover in de nieuwe cao stevige afspraken wil hebben.

De bond pleit voor banen met zekerheid. "Juist in deze tijd waarin er veel bezuinigd wordt op de gehandicaptenzorg en de zorg wordt aanbesteed, is zekerheid van je werk nog belangrijker."De bond vindt dat de cao Gehandicaptenzorg op drie punten verbeterd moet worden:

  • terugdringen van gebroken diensten;
  • afschaffen van nul-urencontracten;
  • bij aanbestedingen gaan werknemers mee.

De actie wordt donderdag 25 september van 2 tot 4 uur gehouden in de Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM in Amersfoort. Lees meer of meld je aan op de site van Abvakabo Fnv.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!