Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Acteurs met verstandelijke beperking spelen in romantische komedie

24 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

Op het Leiden Internationaal Film Festival draait de bijzondere, romantische komedie Keep the change. Acteurs met een verstandelijke beperking vertolken daarin de hoofdrollen van twee volwassenen die verliefd worden, maar er op een hele andere manier mee omgaan. Het festival duurt tot en met 5 november, die dag is ook de laatste van de 3 vertoningen van de film.

Het Leiden Internationaal Film Festival is sinds 2006 van een weekend lang film festival uitgegroeid naar een 10-daags evenement met bijna 100 films. Het festival loopt dit jaar van 27 oktober tot en met 5 november.

Een belangrijk onderdeel van het festival is de American Indie Competitie, waar aanstormend Amerikaans filmtalent met hun eerste filmproducties worden geïntroduceerd aan het Nederlandse publiek.

Onderdeel van deze competitie dit jaar is de film Keep The Change. Op Een romantische komedie met een eerlijke kijk op twee mensen met autisme, David en Sarah. Waar David er alles aan doet om ‘normaal’ te lijken, accepteert Sarah zichzelf zoals ze is. Samen maken ze de strubbelingen mee die iedereen herkent in een kersverse relatie. Het bijzondere aan deze film is dat de hoofdrollen gespeeld worden door acteurs met een verstandelijke beperking.

De film is op verschillende tijden te zien tijdens het festival; op 28 oktober, 31 oktober en 5 november. Op de website van het Leiden Internationaal Film Festival vind je een volledige beschrijving met tijden en plaatsen van de filmvertoningen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!