Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Achterban akkoord met cao: nieuwe salaristabellen

9 augustus 2023 Redactie Klik Geen reacties

Nu de achterban van alle cao-partijen akkoord is gegaan met de loonsverhoging van 10 procent, is de cao voor de gehandicaptenzorg opengebroken en verlengd tot 31 december 2024. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft inmiddels de nieuwe salaristabellen gepubliceerd.

De lonen gaan per 1 september met 3 procent omhoog. Dat gebeurt op 1 december nog een keer. In 2024 wordt nog twee keer een loonsverhoging van 2 procent doorgevoerd: op 1 juni en 1 december.

Ook wordt de onregelmatigheidstoeslag vanaf 1 januari berekend over het gehele uurloon en geldt voor alle functies. De minimale reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer gaat met ingang van het nieuwe jaar van 8 naar 16 cent per kilometer. En daarnaast is afgesproken dat vaste medewerkers de eerste keuze krijgen bij het invullen van de roosters.

Er is lang gestreden voor deze cao. Eind mei deden veel zorgmedewerkers mee aan een landelijke manifestatie in Utrecht nadat de onderhandelingen waren vastgelopen.

Om de loonsverhogingen voor de salarisverwerkers eenvoudiger te maken, heeft de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) de nieuwe salaristabellen beschikbaar gesteld op de website.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

klik_podcast_banner_vierkant.jpg