Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Academische Werkplaats GOUD komt met platform Slim Gezond

20 januari 2021 Door de redactie Geen reacties

De Academische Werkplaats GOUD lanceert op 27 januari een nieuw onlineplatform: Slim Gezond. Dit moet mensen met een verstandelijke beperking helpen hun kennis over de eigen gezondheid en een gezonde leefstijl te vergroten.

Voor iedereen is gezond leven belangrijk. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking is gezond blijven meestal niet vanzelfsprekend. Daarom is Slim Gezond ontwikkeld in samenwerking met de doelgroep. Deze co-creatie is ontstaan door interviews waarin mensen met een verstandelijke beperking zijn gevraagd mee te denken over de inhoud van de trainingen. Deze hebben zij ook getest.

Op het platform Slim Gezond kan de doelgroep actief aan de slag met trainingen, zoals: Hoe breng ik een bezoek aan de huisarts? en: Hoe houd ik mijn botten gezond?

Slim Gezond is onderdeel van het Europese project Get Wise. De Academische Werkplaats GOUD werkt in dit project intensief samen met het Trinity College in Dublin, dat eveneens grootschalig onderzoek doet naar de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

De lancering van het nieuwe platform Slim Gezond vindt digitaal plaats en is live bij te wonen vanachter je laptop, computer of tablet. Meld je aan via https://www.cmgtraining.com/get-wise-about-your-health.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!