Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Aandacht voor ouders van een verstandelijk beperkt kind

14 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Luister naar de behoefte van ouders. Die boodschap van Wilma Klaassen, zelf moeder van een dochter met een verstandelijke beperking, deelt ze in speciale thema-avonden voor ouders en zorgverleners en in een reportage van RTV Noord.

'Waarom vraagt er nou eens niemand hoe het met mij gaat?' Wilma Klaassen vroeg het zich vaak af in gesprekken met zorgverleners. Ze schreef een boek over haar ervaringen in de zorg voor haar dochter en organiseert nu samen met stichting zaVie vijf avonden in de provincie Groningen waar ouders met elkaar hun verhalen kunnen delen. Ook zorgverleners zijn er welkom.

In een reportage van RTV Noord vertelt ze over de zorg voor haar inmiddels 26-jarige dochter Naomi, die een verstandelijke beperking en epilepsie heeft. Komende weken organiseert ze ook diverse avonden over bijzonder ouderschap op diverse locaties in Groningen.

Lees meer over de thema-avonden en bekijk de tv-reportage: 'Ouders van een verstandelijk beperkt kind zouden meer gehoord moeten worden' van RTV Noord.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!