Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

75 fte's wegbezuinigd bij Abrona

24 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

Gehandicaptenzorginstelling Abrona is bezig met een reorganisatie van drie miljoen euro, zo schrijft Zorgvisie. Volgens bestuursvoorzitter Nico Peelen (foto) komen de bezuinigingen vooral uit personeelskosten. Voor 75 fte moet ander werk gevonden worden.

Peelen zegt in Zorgvisie te moeten bezuinigen vanwege de zzp-systematiek en de verwachte overheveling van de functie begeleiding van de AWBZ naar de Wmo. "Onze formatie past niet bij onze zzp-mix." Abrona reorganiseert ook bestuurlijk. Er komt een tweehoofdige directie in plaats van een driehoofdige directie. Door de bestuurlijke reorganisatie zal de overhead krimpen tot negen procent van de omzet.

Over het verdwijnen van formatieplaatsen zegt Peelen: "We gaan een jaar over deze bezuiniging doen en hebben een mobiliteitscentrum opgezet zodat niemand op straat komt te staan." De bestuursvoorzitter geeft aan dat alle mensen van werk naar werk begeleid zullen worden. Peelen zegt dat het managementteam wat betreft de reorganisatie op één lijn zit met de Ondernemingsraad en de cliëntenraad.

Bron: Zorgvisie

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!