Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

300 meldingen misstanden Cordaan

5 juli 2011 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een rapportage van vakbond Abvakabo Fnv gekregen met 300 meldingen van medewerkers die zich zorgen maken over de kwaliteit van de ouderenzorg bij Cordaan. De inspectie gebruikt de meldingen in haar toezicht op de Amsterdamse zorginstelling.

Op woensdag 29 juni sprak de inspectie al met Cordaanmedewerkers over de rapportage. De meldingen zijn voor de inspectie aanleiding om hier extra aandacht aan te besteden tijdens de al geplande aangekondigde en onaangekondigde inspectiebezoeken aan Cordaan.

Tot nu toe ontving de inspectie nauwelijks meldingen van medewerkers over Cordaan. “De is IGZ blij met deze rapportage en hoort graag meldingen, klachten of signalen van medewerkers over de kwaliteit van zorg. Deze zijn voor de inspectie heel belangrijk omdat ze (kunnen) duiden op structurele problemen. Medewerkers kunnen daarom altijd terecht bij de inspectie, ook anoniem als dat nodig is”, aldus een persverklaring van de inspectie.

Onlangs opende de inspectie ook een Meldpunt ouderenmishandeling in de zorg: 088 - 120 50 50. Slachtoffers en hun naasten, zorgprofessionals en bestuurders van zorginstellingen kunnen hier ouderenmishandeling door medewerkers van zorginstellingen melden. Overigens kunnen medewerkers van zorginstellingen ook met meldingen op andere gebieden terecht bij de inspectie. Als zij zich zorgen maken over mogelijke gevolgen, kan dat ook anoniem.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!