Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

100 activiteiten in één dag voor cliënten Ipse de Bruggen

19 september 2018 Door de redactie Geen reacties

100 activiteiten voor cliënten en medewerkers binnen 8,5 uur op tientallen locaties in heel Zuid-Holland. Dat was de uitdaging die zorgorganisatie Ipse de Bruggen maandag 17 september aanging. De instelling biedt al meer dan 100 jaar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, maar pas 10 jaar onder deze naam. En dat jubileum ging niet ongemerkt voorbij. De activiteitendag was onderdeel van de Altijd-Meer-Mogelijk-Tour en de aftrap van een ‘Samen Fit-week’ bij Ipse de Bruggen.

De uitdaging die dag was om 100 activiteiten voor cliënten en medewerkers te doen binnen 8,5 uur op tientallen locaties in heel Zuid-Holland, en dat is gelukt.

Het was voor veel cliënten best een spannende, maar zeker ook geslaagde
dag. “Ik had niet gedacht dat het zó leuk zo zijn. Met Pepijn Gunneweg op de foto, mijn nagels die gelakt werden en meekoken met Pierre Wind en meefeesten met Wolter Kroes. Ik ben ook voor het eerst geïnterviewd door een journalist. Ik was erg zenuwachtig en had kriebels in mijn buik ervan. Maar dat zakte snel weg en het ging hartstikke goed. Zo gaaf,” vertelt Lindy Zoutendijk.

Wat was er zoal te zien en te beleven? Karin Bloemen zong, Glenn Helder ontdekte een voetbaltalent, Dirk Scheele kreeg een staande ovatie en vele cliënten deden mee aan de kookworkshop met Pierre Wind. Er werd bewogen, gezongen, gehost en genoten. Er is een
aftermovie gemaakt van de activiteiten.

De festiviteiten tijdens de Samen Fit-week staan in het teken van bewegen, gezond eten, ontspanning en feestvieren. Zo is er onder meer een fietstour van 100 km voor medewerkers en het geheel wordt afgesloten met de zorgmarathon waaraan 100 medewerkers met 11 teams meedoen.

Bekijk
de aftermovie van de Altijd-Meer-Mogelijk-Tour bij Ipse de Bruggen.   |

Fotocredit: Herman Zonderland

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!