Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisatie werkt samen met Defensie bij zoektocht naar zorgbegeleiders

20 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

Het krijgen van personeel is de komende tijd een van de grootste uitdaging voor veel zorginstellingen. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft veel vacatures die moeilijk in te vullen zijn. Daarom willen ze zij-instromers binnenhalen in samenwerking met Defensie.

Medewerkers van Defensie die binnen 3 jaar geen werk meer hebben, krijgen de mogelijkheid om stage te lopen bij ’s Heeren Loo. Het uiteindelijke doel is om na de uitstroom bij Defensie bij de zorgorganisatie in dienst te komen. Door deze samenwerking verwacht ’s Heeren Loo meer goed gekwalificeerde medewerkers in de zorg te krijgen. In de toekomst hopen ze daarvoor met meer organisaties samen te werken op het gebied van uit- en zij-instroom.

Competenties
Begeleiders moeten goed in een team kunnen werken, flexibel zijn, goed kunnen zorgen voor een interventie en van aanpakken weten. “Dit zijn competenties die bij de medewerkers van Defensie in de genen zit. Daarnaast hebben deze medewerkers een werkhouding die goed aansluit bij de kernwaarden van ’s Heeren Loo. Ze zijn in staat leiding te geven en te ontvangen, zijn goed in samenwerken, hebben passie voor het werk wat ze doen en ze zijn bereid om zich te ontwikkelen,” aldus ’s Heeren Loo.

De medewerkers volgen de opleiding via Defensie en lopen stage bij ’s Heeren Loo. Na het behalen van het diploma kunnen de medewerkers hun loopbaan bij ’s Heeren Loo voortzetten. Gedurende de stageperiode blijven de medewerkers wel in dienst van Defensie. Dat betekent dat ze nog kunnen worden oproepen voor oefeningen, uitzending of voor inzet bij rampen en calamiteiten. Uitgangspunt is wel dat in het laatste jaar bij Defensie de medewerker maximaal de tijd krijgt om zich voor te bereiden op zijn of haar toekomst.  |

Lees meer op de
website van ’s Heeren Loo

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!