Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Webinarserie verslaving en licht verstandelijke beperking

5 januari 2022 Door de redactie Geen reacties

Problematisch middelengebruik is naast depressie een van de trieste ‘bijwerkingen’ van de coronacrisis. In de webinarserie van Klik over verslaving bij mensen met een licht verstandelijke beperking leer je meer over de achtergrond van verslaving en welke hulpverlening het beste past. De drie webinars op 1 februari, 15 maart en 12 april zijn ook los te volgen.

Middelengebruik en verslavende gewoonten als gamen hebben een grote impact op personen met een licht verstandelijke beperking (lvb) en hun omgeving. Klik organiseert hierover een praktische en interactieve webinarreeks door deskundige middelengebruik Claudia Kaagman.

Tijdens het eerste webinar van deze webinarreeks leer je meer over de achtergrond van verslaving bij mensen met een licht verstandelijke beperking en wat deze doelgroep triggert. Want pas als je dit helder voor ogen hebt, start het besef welke hulpverlening het beste past.

In het tweede webinar leer je welke drugs en verslavende gewoonten een grote verleiding zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking en wat voor effect ze hebben. En tijdens het derde en laatste webinar van de webinarreeks bespreken we praktische handvatten en hulpverleningstechnieken. Hierbij komen onder andere motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht werken en 'de cirkel van gedragsverandering' aan bod.

Je krijgt met deze webinarreeks antwoord op de vragen:
✔         Wat voor verslavende gewoonten zijn een grote verleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking en hoe ga je hier mee om?
✔         Hoe bespreek je middelengebruik bij mensen met een licht verstandelijke beperking?
✔         Welke technieken zet je in om de juiste ondersteuning te kunnen bieden?
De webinars kunnen los van elkaar of als webinarreeks worden gevolgd.

Bekijk het programma en schrijf je in!

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!