Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

VraagApp moet zelfstandigheid van mensen met lichte verstandelijke beperking vergroten

10 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

Veel mensen met een lichte verstandelijke beperking (lvb) willen graag een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. Er komen steeds meer hulpmiddelen op de markt die tegemoetkomen aan die wens. Zoals de VraagApp. Hiermee kunnen mensen met een lvb via een netwerk van vrijwilligers antwoord krijgen op alledaagse vragen.

Het voordeel voor cliënten is dat hun vraag (bijvoorbeeld over het huishouden of openbaar vervoer) snel beantwoord wordt. Ze hoeven niet te wachten op hun begeleider. En die heeft op zijn beurt weer meer tijd voor complexere zaken die met een cliënt besproken of gedaan moeten worden.

Volgens de makers van de VraagApp kan iedereen die met WhatsApp overweg kan, ook de VraagApp bedienen. VraagApp werkt via een abonnement. Cliënten kunnen via
enkele instellingen een gratis abonnement krijgen of er voor 12 euro per jaar zelf eentje nemen. Hiervoor moet je 16 jaar of ouder zijn. Daarna kun je de app downloaden uit de App Store of Play Store.

Op
de website van VraagApp is meer informatie over de app te vinden, evenals een filmpje dat laat zien hoe de app werkt en hoe de app beveiligd is.

VraagApp is een initiatief van Lfb en 3 Times Impact en is ontwikkeld in opdracht van Amerpoort. Founding partners zijn Asvz, ’s Heeren Loo, Mee Amstel en Zaan, Mee Rotterdam Rijnmond en Prisma. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Vsbfonds en Nsgk hebben een groot deel van de kosten voor hun rekening genomen.  |

Klik schreef in maart al over de VraagApp; deze was toen nog in ontwikkeling.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!