Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verhalenbundel over kracht van mensen met beperking

28 januari 2015 Door de redactie Geen reacties

De Krachtenbundel, een verzameling verhalen van mensen met een beperking die iets goeds doen voor een ander, is 27 januari in Eindhoven gelanceerd tijdens de opening van de expositie 'Onbeperkt!'. Vormgevers en designers onthulden werk waarbij zij zich lieten inspireren door de verhalen van de geïnterviewde mensen met een beperking.

In het boekje vertellen 20 mensen met een verstandelijke of fysieke beperking over hoe zij zich als vrijwilliger inzetten voor een ander. Bijvoorbeeld Elly van der Geld, die zich na een depressie en psychose, nu samen met haar hulphond Banjo inzet om autistische basisschoolkinderen beter te leren communiceren. "Iedereen wil van betekenis zijn, ook mensen met een beperking. Door iets goeds te doen voor een ander, geven we het leven meer betekenis. Daarom vragen we mensen met een beperking om zich als vrijwilliger in te zetten voor anderen," aldus Mia van Eijl van het Dela goededoelenfonds, initiatiefnemer van de Krachtenbundel.

Expositie
De expositie illustreert hoe creativiteit ingezet kan worden om te zorgen dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hun talenten kunnen gebruiken. Zo bedacht vormgever Christian Boer een lettertype voor dyslecten en ontwierp Roland Pieter Smit een weefgetouw voor autisten en mensen met het syndroom van Down. Jetske Visser maakte een film en installatie over dementie: 'Wat is een theepot als je niet weet wat een theepot is?'.

De expositie is tot 2 mei 2015 gratis te bezoeken bij Yksi Expo, Torenallee 22-04 (op het terrein van Strijp-S) te Eindhoven.

De Krachtenbundel is per e-mail op te vragen bij info@delafonds.nl


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!