Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veilige ontmoetingsavonden voor cliënten

3 augustus 2020 Door de redactie Geen reacties

Hoe maak je in coronatijd nieuwe contacten? Cliënten van zorgorganisatie Ipse de Bruggen testten 30 juli, de dag van de vriendschap, de nieuwe veilige ontmoetingsbijeenkomst van ABCDate. Het datingplatform gaat deze ontmoetingsavonden komende tijd organiseren bij zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking.

De ABCDate-ontmoetingsavonden moeten weer zorgen voor het opstarten van sociale contacten. “Tijdens deze avonden willen we mensen even de corona laten vergeten. Natuurlijk moet iedereen zich aan de 1,5 meter houden, maar we vinden het ook belangrijk dat iedereen een gezellige en onbezorgde avond heeft,” vertelt Sofie Goeting van ABCDate.

Cliënten van Ipse Bruggen testten deze veilige ontmoetingsbijeenkomst op donderdag 30 juli bij lunchcafé de Zoetelaar. Ze keken hoe het gaat bij de aanmeldtafel, met de diverse spelonderdelen op 1,5 meter afstand en probeerden wat spelletjes uit.

Eenzaam
Is het mogelijk om op 1,5 meter een gezellige avond te hebben? En om corona even te vergeten? Cliënt Timo, 20 jaar en werkzaam bij de Zoetelaar: ‘’Ik wilde al eerder beginnen met ABCDate maar toen had ik nog een relatie dus hoefde ik niet meer op ABCDate. Sinds begin dit jaar ben ik weer vrijgezel. In de coronaperiode was het best wel eenzaam en ben ik weer toe aan een relatie dus wil ik graag naar een ontmoetingsavond van ABCDate.”

De testochtend op 1,5 meter afstand vond hij leerzaam en leuk om te doen. “We stonden om de beurt bij de aanmeldtafel. Je moet iedere keer wel goed nadenken om goed uit elkaar te blijven staan. Maar door de aangewezen plek waar je moet zitten, gaat dat wel goed. Ik vond het ballonnenspel waarin je in een hoepel staat het leukst. Bij dit spel kom je namelijk veel over de ander te weten. En de ABCDate Contact Coach heeft mij goede tips gegeven.’’

Schoonmaken
Tijdens de spelletjes vergaten de cliënten even een samenleving met corona. Er werd hardop gelachen en op een ontspannen manier met elkaar kennis gemaakt. Na afloop hielp iedereen met desinfecterende doekjes de spelletjes schoon te maken en op te ruimen.

Na de testochtend wordt er unaniem door de cliënten besloten dat de ABCDate-ontmoetingsbijeenkomsten ook fijn zijn op 1,5 meter afstand. Zo waren de afstandsstrepen voor de aanmeldtafel duidelijk. “Al was het weglopen van de aanmeldtafel soms een beetje lastig,” zegt Timo. “Maar het is wel fijn dat je handen worden gedesinfecteerd, dat is een fijn gevoel.”

Uitje om naar uit te kijken
Wendy van der Klaauw, ABCDate-contactcoach van Ipse de Bruggen, weet dat cliënten staan te popelen om weer naar de ABCDate ontmoetingsavonden te gaan. ‘’Ze kijken er echt naar uit. Ook door corona moesten ze meer op de woningen blijven en is het fijn als ze weer een uitje hebben en nieuwe mensen leren kennen. Ik kijk zelf ook weer uit naar deze avonden, zodat er weer mooie relaties en vriendschappen mogen ontstaan.’’  |

Meer informatie op www.abcdate.nl en de bijeenkomsten vind je binnenkort op de facebookpagina van ABCDate.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!