Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tv-reportage over ‘zorgzame gemeenschappen’

7 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Een ‘echte win-winsituatie’ noemt sociaal ondernemer Stijn van Kreij de tiny houses voor vrijwilligers op het terrein van zorgorganisatie Prisma in een interview met tv-programma Kruispunt. “Voor de oorspronkelijke bewoners van de zorginstelling komen er ineens mensen bij die tijd en aandacht hebben. En de nieuwe bewoners van buitenaf doen iets voor de samenleving waar ze zich goed bij voelen.” De uitzending van Kruispunt is online terug te kijken.

De druk op de zorg en de woningnood: twee onderwerpen die tot hoofdbrekens leiden. Verschilmaker Stijn van Kreij (47) wil beide problemen tegelijk oplossen, vertelt hij in een interview met KRO-NCRV voor het tv-programma Kruispunt.

In zijn onderneming Butterfly Effect stimuleert hij het samenwonen en zorgen voor elkaar van mensen met en zonder een beperking in een zorginstelling. “Dat doen ze op hun eigen manier en met hun eigen talenten en het komt voort uit spontane ontmoetingen. Dus dat is anders dan hoe het vrijwilligerswerk nu vaak is vormgegeven,” vertelt Stijn.

Een van de gemeenschappen waar dit is gerealiseerd, bestaat uit een appartementencomplex waar ouderen met dementie wonen. De andere plekken zijn zorglocaties waar we tiny houses hebben geplaatst. Zoals bij Landpark Assisië in Biezenmortel van zorgorganisatie Prisma, waar de uitzending van Kruispunt over gaat.  |

Bekijk de uitzending van Kruispunt online terug of via NPO Start. Of lees een eerder artikel van Klik over een andere plek waar deze tiny houses zijn gerealiseerd:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!