Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Terugkijktip: Webinar over wilsbekwaamheid

12 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

Wie het webinar over de handreiking ‘Beslisvaardigheid en wilsbekwaamheid’ heeft gemist, kan het online terugkijken via het platform Richtlijnen Langdurige Zorg.

De handreiking is ontwikkeld door Stichting KwaliteitsImpuls Langdurige Zorg (SKILZ) die ook het webinar heeft verzorgd. Er luisterden eind maart 375 zorgprofessionals online naar de belangrijkste bevindingen uit de handreiking over beslisvaardigheid en wilsbekwaamheid in de langdurige zorg.

Cees Hertogh, specialist ouderengeneeskunde en hoogleraar ouderengeneeskunde & ethiek van de zorg, vertelt in dit webinar over de aanleiding en context van de handreiking.

Daarna komt klinisch neuropsycholoog Saskia Teunisse aan het woord over beslisvaardigheid en de mogelijke ondersteuning die daarbij geboden kan worden. Dit ondersteunen is een proces waarin je een aantal stappen moet volgen.

Tot besluit praat gz-psycholoog Chris den Besten de webinarkijkers bij over de tien criteria van Liégeois die de leidraad vormen voor het beoordelen van wilsbekwaamheid. Hij adviseert om terughoudend te zijn met de uitvoering van een formele wilsbekwaamheidsbeoordeling.  |

Kijk het webinar terug op skilz.nu.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!